Prepaid simkaart

Tegenwoordig is het nog altijd prima mogelijk om een prepaid simkaart aan te schaffen. Het kan zelfs behoorlijk aantrekkelijk zijn om dit te doen, want bijna iedere provider die dit aanbiedt heeft wel een leuke aanbieding. Zo is het bijvoorbeeld meer een regel dan een uitzondering dat wanneer je een prepaid simkaart koopt deze standaard al voorzien zal zijn van beltegoed. Zodoende kun je de prepaid simkaart dan ook direct in gebruik nemen op het moment dat je deze hebt ontvangen van je provider. Bellen met een prepaid simkaart zal overigens nooit zo goedkoop zijn als met een goedkoop telefoon abonnement, want de tarieven voor bellen liggen simpelweg te hoog bij prepaid. Bij minimaal gebruik kan de prepaid simkaart echter toch meer voordeel opleveren als je dit met een goedkoop telefoon abonnement zou gaan vergelijken.

Verhoudingsgewijs zou je kunnen zeggen dat je voor een prepaid belminuut ongeveer 5 keer meer kwijt bent dan voor een belminuut bij een goedkoop abonnement. Uiteraard hebben we dan ook gekeken naar de goedkoopste prepaid tarieven, om op die manier er voor te zorgen dat de verhoudingen in elk geval eerlijk zijn. Doordat het verschil zo groot is kun je zelf ook wel uitrekenen dat er toch wel behoorlijk weinig gebeld dient te worden, wil een prepaid simkaart het nodige rendement opleveren. Je moet dus voor jezelf bepalen of het wel zin heeft om hier je geld in te steken, of dat het misschien toch een beter idee is om een goedkoop abonnement de voorkeur te laten genieten. In het geval van de laatste optie zal de keuze ook aanzienlijk groter zijn dan bij een prepaid simkaart, dus met het oog op de mogelijkheden zou dat ook een goede keuze zijn.

Gratis beltegoed bij prepaid simkaart

Bij veel prepaid simkaarten krijg je zoals gezegd gratis beltegoed. Dit betekent niet dat de prepaid simkaart ook gratis is, want je dient hier namelijk wel altijd voor te betalen. Toch kun je met het kopen van een prepaid simkaart wel een prima deal maken, want er zijn namelijk providers die bijvoorbeeld hun prepaid simkaart te koop aanbieden voor 5 euro, terwijl je aan de andere kant profiteert van standaard 10 beltegoed. In dat geval heb je dus in feite 5 euro gratis beltegoed gekregen en dat is natuurlijk best een aantrekkelijke aanbieding. Dit is uiteraard slechts een voorbeeld, want iedere provider biedt haar prepaid simkaarten weer anders aan.

Mede door de uitstekende aanbiedingen kan het in het begin nog best rendabel zijn, zo’n prepaid simkaart. Ondanks de relatief hoge tarieven heb je immers behoorlijk wat beltegoed om er doorheen te jagen, maar op het moment dat dit op is wordt het natuurlijk wel al vrij snel te duur. Zelfs als je er na een tijdje achter komt dat het inderdaad toch wat duur is, ben je nog altijd in de positie alsnog over te gaan op een goedkoop abonnement. Je kunt daarom ook altijd eerst even kijken in hoeverre een prepaid simkaart daadwerkelijk rendeert en als je er dan vervolgens toch achter mocht komen dat je het te prijzig vindt kun je gewoon van prepaid afstappen.

Aantal providers met prepaid simkaart wordt minder

Het aantal prepaid simkaarten, of in elk geval het aantal providers dat deze aanbiedt aan de consument, wordt steeds minder. Er zijn al providers in zijn geheel hiermee gestopt, maar dat neemt niet weg dat er nog altijd wel een ruime keuze is. Uiteraard ligt bij alle providers de focus meer op sim only abonnementen, maar omdat de vraag naar sim only prepaid voorlopig nog wel aan zal houden zijn hier dus nog altijd mooie aanbiedingen in te vinden. Toch zal een goede samenstelling van een telefoon abonnement nog altijd meer voordeel op kunnen leveren dan een prepaid simkaart, zelfs bij zeer laag gebruik.

Gelukkig is er ook goed nieuws, want er zijn nog altijd meer dan voldoende partijen die je graag aan een prepaid simkaart willen helpen. Het mooie is ook het aanbod wat er bestaat, want in de regel zullen er namelijk een aantal verschillende prepaid simkaarten door partijen aan worden geboden. Hierdoor heb je bijvoorbeeld de keuze om een goedkope prepaid simkaart te kopen met slechts weinig beltegoed, maar je kunt ook besluiten iets meer uit te geven aan je prepaid simkaart, waardoor uiteindelijk ook de hoeveelheid gratis beltegoed toe zal nemen. Bij de meeste aanbieders werkt het dus zo dat je meer krijgt, naarmate je ook meer uitgeeft. Is de prepaid simkaart iets voor jou, dan kun je dit dus overwegen om zodoende van de grootste hoeveelheid beltegoed gebruik te kunnen maken.

Prepaid simkaart met telefoon

Alhoewel het aantrekkelijk kan zijn om voor een losse prepaid simkaart te kiezen, is het natuurlijk ook een optie de simkaart gelijk met een telefoon te kopen. Dit houdt dus in dat je een mobiele telefoon koopt waar de prepaid simkaart al direct bij wordt geleverd. Net als bij het kopen van een losse prepaid simkaart zal er ook bij de telefoon deals veelal sprake zijn van een hoop extra beltegoed, zonder dat overigens de verkoopprijs van de telefoon direct heel veel duurder is. Ook hier vallen dus standaard de nodige voordelige deals te vinden, maar je moet dan uiteraard maar net toe zijn aan een nieuw toestel. Daar komt dan ook nog eens bij dat het aanbod aan telefoons doorgaans niet al te groot is, dus dat zorgt er wel voor dat je niet al te veel te kiezen hebt.

Ook bij aanschaf van een mobiele telefoon met een prepaid simkaart geldt dat de simkaart je niet voor een bepaalde tijd bindt aan de provider, zoals bij aanschaf van een mobiele telefoon met abonnement juist wel het geval is. Ook hier kun je dus heel eenvoudig besluiten om uiteindelijk niet met prepaid verder te gaan (of niet met een bepaalde provider verder te gaan) om dan bijvoorbeeld een abonnement te kiezen.