Losse telefoon kopen

Alhoewel het kopen van een telefoon met een abonnement toch wel veruit het meest gedaan wordt moet je niet vergeten dat je ook gewoon een losse telefoon kunt kopen. Je bent dan misschien wel in een keer een hoop geld kwijt voor de aankoop, maar vervolgens pluk je hier dan weer de vruchten van omdat je een goedkoop abonnement hebt. Er hoeft dan namelijk niet meer te worden betaald voor de mobiele telefoon, want dat is al gebeurd. Je krijgt dan maandelijks dus alleen nog met de kosten van je abonnement te maken. Uiteraard is prepaid ook nog een optie en dan kom je er niet onderuit een losse telefoon te kopen. Dit kun je wel al direct in combinatie met een prepaid simkaart doen, waardoor je mogelijk al direct profiteert van wat extra beltegoed.

Of een losse telefoon kopen ook aan jou is besteed heeft natuurlijk met een paar zaken te maken. In de eerste plaats hangt het bijvoorbeeld van het toestel af en welke kosten een losse aankoop hiervan met zich mee brengen. In sommige gevallen heb je misschien het geld niet voorhanden om een losse telefoon te kopen en in dat geval is dat dus al geen optie voor je. Aan de andere kant vindt je het misschien helemaal niet prettig om direct al zoveel geld voor een toestel te betalen en door een abonnement met het toestel samen te voegen bij je bestelling kun je dit heel eenvoudig voorkomen. Het aantal consumenten dat kiest voor een losse telefoon kopen is natuurlijk flink in de minderheid en dit zal ongetwijfeld een van de redenen zijn, namelijk het feit dat men vooraf liever niet al te veel geld aan een toestel kwijt wil zijn.

Voordelen van een losse telefoon kopen

Met een losse telefoon kopen ben je direct van die kosten af. Op het moment dat je een telefoon in combinatie met een abonnement koopt zul je de hele looptijd bezit zijn om als het ware de kosten van de telefoon af te lossen, aangezien deze handig verwerkt zijn in de maandkosten. Dit heeft een duurder abonnement tot gevolg, maar als je kiest voor een losse telefoon kopen en vervolgens ook een los abonnement, dan zijn in elk geval je maandkosten laag, al heb je hier natuurlijk vooraf wel zelf in moeten investeren.

Bij sommige telefoon abonnementen koop je weliswaar het abonnement en het toestel samen, maar komt het in feite ook gewoon op een losse telefoon kopen neer. Denk hierbij maar aan de providers van de sim only abonnementen die je toch uit kunt kiezen voor een abonnement met een toestel. De kosten van het abonnement zijn hierbij exact gelijk aan de kosten van hetzelfde abonnement als sim only, en dus dient ook hierbij gewoon het toestel vooraf betaald te worden. Je gaat dan dus geen losse telefoon kopen, maar in feite komt het toch wel een beetje op hetzelfde neer.

Sim only

Na het kopen van een losse telefoon kun je voor sim only kiezen. Op deze losse abonnementen wordt door veel consumenten een beroep gedaan, want de kosten ervan zijn verhoudingsgewijs gewoon nooit al te hoog. Omdat je met sim only ook steeds meer controle op je abonnement uit kunt oefenen neemt de vraag naar dit soort abonnementen alleen nog maar verder toe en ben je steeds vaker bij providers zelf in staat bundels waar en wanneer je maar wilt te wijzigen. Zo zorg je zelf voor het hoogst haalbare rendement uit je sim only abonnement.

Een van de zaken die een sim only abonnement onderscheid van een ander goedkoop abonnement is het feit dat je meer keuzevrijheid met betrekking tot de looptijd van het abonnement hebt. Naast de standaard 1 en 2 jaar die je wel kent van abonnementen met een telefoon bestaat er bij het sim only abonnement bij een groot aantal providers ook nog een derde optie en dat is de looptijd van een maand. Het klinkt in eerste instantie misschien een beetje vreemd, want wie gaat er nu voor slechts een maand een abonnement afsluiten om daarna weer verder te moeten kijken? Toch is het niet zo’n vreemde optie, want je blijft net als altijd gewoon net zolang klant als dat je zelf wilt, maar het ontbinden van je overeenkomst kan dus op ieder gewenst moment en dan zit je daarna dus nooit langer dan een maand aan je abonnement meer vast. Ga je een losse telefoon kopen, dan zou dit dus een van de opties zijn waaruit je de keuze hebt.

Losse telefoon kopen via lease

Voorheen kon je nog een mobiele telefoon leasen, want onder meer KPN maakte dit namelijk mogelijk. Dit leasen gold dan overigens niet voor een losse telefoon kopen, maar dat gold alleen als hier ook nog een abonnement bij de providers in kwestie bij werd afgenomen. Heel erg gunstig was dit overigens niet, want waar normaal na afloop van een abonnement het toestel in jouw bezit is en je dus voor bijvoorbeeld sim only kan gaan, was dat met lease niet het geval. Een losse telefoon kopen via lease is dus niet mogelijk en de enige manier om aan een losse telefoon te komen is door direct de verkoopprijs te voldoen.

Overigens is tegenwoordig het leasen van een mobiele telefoon met een abonnement ook niet meer mogelijk. Wellicht dat er niet genoeg animo voor was, maar op dit moment kun je niet voor deze optie kiezen, bij geen enkele provider. Op zich niet zo heel erg, want zoals al gezegd is het eigenlijk helemaal niet zo’n heel gunstige manier om aan zowel een toestel als een abonnement te komen. Het was verder ook niet goedkoper dan andere telefoon abonnementen, dus echte voordelen zaten er financieel gezien dan ook niet aan.